VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Szeptemberi szózene
2017. szeptember 21.

Szeptember 20-án, a Jávorszky kórházban ismét megtartottuk a szó-zene-áhítatot, mely az elmúlt másfél évben már hagyománnyá vált.

Az utóbbi hónapokban az esemény helyszíne a tanácsterem helyett a rehablitációs osztály társalgója lett, mivel erről az osztályról rendszeresen több beteg is látogatja az alkalmakat. Nekik most már nem kell hosszabb utat megtenniük, ha töltekezni szeretnének. Ezen kívül az ágyban fekvő betegek is részeseivé válhatnak az alkalmaknak, hiszen a nyitott ajtón keresztül a folyósóról behallatszódik a történet, a dal és az ima.

Ezen alkalommal a felolvasott gondolatok és történetek a hitről, a háláról, az idő értékéről, valamint arról szóltak, hogy Jézus mindig jelen van az életünkben. Elmondtunk egy Szentlélek-hívó imát is, hiszen mindannyiunknak folyamatosan tanulnunk kell a Tőle a bizalmat, a hitet, az alázatosságot és az újrakezdést. És mivel az idő kérlelhetetlenül rohan, az elmulasztott dolgokat már nem tudjuk pótolni, teljes énünkkel a jelenben kell élnünk, időt szakítva arra is, ami Túrmezei Erzsébet gyönyörű megzenésített versében áll:

„Most nem sietek,
most nem rohanok,
most nem tervezek,
most nem akarok,
most nem teszek semmit sem,
csak engedem,
hogy szeressen az Isten.”

Az áhítat végén megható és könnyfakasztó eseményre került sor: egy kis ajándékkal és az ároni áldással búcsúztunk az egyik betegtől, aki rendszeres látogatója volt a szó-zene-áhítatoknak, de a következő hónaptól egy másik intézménybe kerül át.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT