VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Váci önkéntesek a medvék otthonában
2017. július 13.

Önkéntes beteglátogatók csapatépítő lelki napja

2017. július 11-én, kedden 15 önkéntes váci beteglátogató és lelkigondozó (a másik fele, sajnos hiányzott), vezetőnk, Dr. Faragó Artúr kíséretében elindult egy testet-lelket felüdítő kirándulásra, Veresegyházára.

A reggelt Veresegyházán, egy nemrégiben felszentelt templom megtekintésével indítottuk, ahol a körbe kalauzolás után egy mise zárta programunk ezen részét, Artúr atya celebrálásával.

Mind a templom, mind az a csodálatos, rendezett környezet, ami körülveszi, a lelkünket több szempontból is felüdítette, megnyugtatta. Maga a panoráma, amit a templomtoronyból láthattunk is ilyen hatással volt ránk, mely egy-egy tériszonnyal küzdő társunknak is, kinek/kiknek kihívás volt megmászni a tornyba vezető lépcsőket, de leküzdötték.

Másrészt az emberi összefogás, a munka értékének megbecsülése is jó hatással van a lélekre, s ennek ékes példáját tapasztalhattuk meg ezen a helyen, szobrászok, civilek, szakemberek közös munkájaként, egy közösségért, egy templomért.

Az esztétikum, mint olyan a templom valamennyi szegletében jelen van, a szobroktól, a bútorokig mindenhol. Fölösleges, kihasználatlan térrel nem találkoztunk.

A nap további részében testünket is megmozgattuk a Medve-parkban, ahol az állatok megtekintése mellett egy kis beszélgetésre, sétára is adódott lehetőség, hisz néhányunk csupán a havi önkéntes összejövetelek alkalmával találkozik a többiekkel, így közelebbről van, akivel nem is kerülünk kapcsolatba, egymásról szinte semmit nem tudunk. Erre kiváló lehetőség volt ez pár óra.

A macik a mézet, mi pedig a finom ebédünket fogyasztottuk el jó hangulatban, a Medve-park területén található étteremben, lezárásaként ennek a minden szempontból hasznos és értékes napnak.

Kollár Noémi
önkéntes beteglátogató

 

Adj időt a gondolatnak – 
Erőd forrása ez. 
Adj időt az imának – 
A legnagyobb erő a Földön ez. 
Adj időt a mosolynak – 
A lélek zenéje ez.

Adj időt a játéknak – 
Az örök ifjúság titka ez. 
Adj időt a szeretetnek 
s légy szeretett – 
Isten adománya ez. 
Adj időt az adakozásnak – 
Önzésre nem juthat idő.

Adj időt az olvasásnak – 
A bölcsesség kútja ez. 
Adj időt a barátságnak – 
A boldogság útja ez. 
Adj időt a munkának – 
A siker ára ez.

Adj időt a szeretetnek 
A Mennyek kulcsa ez.

A csend gyümölcse az ima. 
Az ima gyümölcse a hit. 
A hit gyümölcse a szeretet. 
A szeretet gyümölcse a béke.

Teréz anya
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT