VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Évadzáró csapatépítés a szolgálat lelkigondozóinak
2017. június 17.

2017. június 15-én szolgálatunk dolgozói kirándulásra indultak. Szita Tamásné, Andi kolléganőnk, aki a balassagyarmati kórházban dolgozik, hívott meg minket, hogy látogassunk el szülőfalujába és annak környékére. Három irányból érkeztünk, örömmel, várakozás teljesen és bízva a finom ebéddel való találkozásban.

Varsányi gyülekezésünk után a szomszédos Nógrádsipekre gördültünk át, ahol a kicsi templomban szentmisén vettünk részt. Sorainkat rendezve, elindultunk a Dobos-kúthoz.

Nagyon tiszta forrást találtunk, finom zsíros kenyeret ettünk, ötletes totó megfejtésével bíbelődtünk. Rohamost hazaindulva, gépjárműveinket megkerestük, közben a frissen sült, ajándék süteményeket eszegettük.

Visszaérkezve Varsányba a csudálatosan finom ebédből táplálkoztunk és nem volt annyi teherbírásunk, amennyit a bőkezű vendéglátás elibénk készített!

Beszélgetés, fagylaltozás után a helyi templomot is megtekintettük. Korga György festőművész (1935-2002) szekkója mindegyikünk figyelmét megragadta. A templom szép környezete megnyugvással töltött el minket.

Nagyon jó volt (szokásosan), hogy kirobbanhattunk a mindennapos kórházi körülményeinkből, találkozhattunk egymással, imádkozhattunk, beszélgethettünk, eszegethettünk, örülhettünk.

Várjuk a következő közös élményt!
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT