VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Máriabesnyői csoda
2017. május 23.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata hatvani önkénteseinek kis csoportja 2017. május 17-én Brazda Judit, lelkigondozó vezetésével ellátogatott a Máriabesnyői Kegytemplomba.

A templomot Grassalkovich Antal építette a Loretoi Szűz Mária tiszteletére. 1761. augusztus 15-én szentelték fel.

Kora délelőtt érkeztünk meg, ahol egy kedves úr, Morzsányi László (önkéntestársunk a kistarcsai kórháznál) fogadott minket, aki  érdekes történetekkel és csodák mesélésével végig kalauzolt minket a kegytemplomban. Megnéztük a főtemplomot, ami gyönyörű. Egy gyönyörű csodában is részünk volt: az oltár előtt megkérdezte tőlünk, szeretnénk-e látni, ahogy az angyalok megmozdulnak. A történet közepén meg kellett fognunk egymás kezét, amikor László megszólalt, hogy „Látjátok, ti magatok vagytok az angyalok”. Ezután megnézhettük az altemplomot és a kriptába is bemehettünk. Nagyon megható volta a sok-sok éves koporsók látványa.

Dr. Faragó Artúr atya csak a mi kis csapatunknak tartott szentmisét a főtemplomban. Amit természetesen a betegekért ajánlottunk, hisz számunkra Ők nagyon fontosak.

Ekkorra eljött az ebédidő és nagyon meg is éheztünk. Kiültünk a templom melletti padokra, ahol csend, nyugalom és madárcsicsergés várt minket. Szendvicseket készítettünk és nem maradhatott el egy kis édesség sem. Közben beszélgettünk és nagyon jól éreztük magunkat.

Úgy gondolom, mindannyiunk nevében írhatom, szívünkben csodával érkeztünk haza, feltöltődve. Hálás szívvel köszönjük e csodás napot az atyának, Juditnak és a tárlatvezető úrnak. Gazdagabb lett a lelkünk. Köszönjük!

Bugyiné Széles Szilvia,
önkéntes beteglátogató
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT