VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


10 éve hűségesen Salgótarjánban
2017. május 18.

Filkor Balázsné, Évike, salgótarjáni önkéntesünk elsőként jelentkezett a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának önkéntes beteglátogatói közé a 2006. év végén meghirdetett jelentkezési lehetőség hallatán. Az akkori 4 jelentkező közül, ő ma is aktívan szolgál, hétre-hétre hűségesen látogat betegeket, felolvas nekik, jelenlétével, erőt, bátorságot sugároz, vigaszt nyújt a kórházi ágyon fekvő betegeknek.

10 éves hűséges szolgálatát elismerve és megköszönve májusi összejövetelünk alkalmával emléklappal és szerény ajándékkal köszöntöttem őt a jelenleg szolgáló önkéntes beteglátogató társak körében. Életére és szolgálatára az Úr bőséges áldását kérve, és kívánva neki egészségben telő, kegyelmekben gazdag, örömteli szolgálatot! Hálaadással, imádságban visszagondolva a találkozásokra, az együttlétekre, az áldásos látogatásokra, gazdagodva egymás szeretetében.

„Urunk Jézus Krisztus, Te vagy mindannyiunk orvosa, árassz el minket gyógyító szeretettel és erőddel! Orvosold a Veled, az embertársainkkal, önmagunkkal való kapcsolatunkat! Segíts, hogy felfedezzük a szenvedésben is a szeretetedet! Rád bízzuk magunkat, add, hogy a Tőled kapott lehetőségeinkből, időnkből, képességeinkből, kihozzuk mindazt, ami tőlünk telhető! Bízunk Benned! Áldj meg minket!”

A megemlékezés végén az alábbi verssel köszöntöttem:

Valaki értem imádkozott
Mikor a bűntől meggyötörten
A lelkem terheket hordozott
Egyszer csak könnyebb lett a lelkem
Valaki értem imádkozott.

Valaki értem imádkozott,
Talán apám, anyám régen?
Talán más is, aki szeret.
Jó barátom vagy testvérem?

Én nem tudom, de áldom Istent,
Ki nékem megváltást hozott,
És azt, aki értem csak
Egyszer is imádkozott.

(Reményik Sándor, 1890-1941)

Ocsovainé Zsélyi Rita
klinikai lelkigondozó
Salgótarján
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT