VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Emléktábla a meg nem születettek emlékére Salgótarjánban
2017. április 15.

2017. április 13-án, Nagyszerdán egy rövid ünnepség keretében került elhelyezésre kórházunk falán egy emléktábla, a meg nem születettekre emlékezve. A főigazgató úr köszöntőjében elhangzott, hogy a második olyan kórház vagyunk, ahol helyet kapott egy ilyen emlékhely, mert fontos az emberi élet védelme, az emberi élet méltósága. A közméltóságok beszédei után a történelmi egyházak helyi vezetői áldották meg az emléktáblát, Varga András atya pedig rövid elmélkedés után megszentelte. Imádságában kiemelte a húsvéti előkészület, a nagyböjt, a nagyhét fontosságát életünkben, és különösen a keresztút azon stációján elmélkedett, amikor Jézus szent anyjával találkozik. A szentelést követően együtt elmondtuk az Úr imádságát.

A délután szentmisénkben hálát adtunk mindazokért, akik az Élet védelmében azon munkálkodnak, hogy életünk legyen, és bőségben legyen. Mise előtt és után Lengyel Zsolt atya ellátta azokat a betegeket, akik a Húsvétra való felkészülésükben az Úrral is szerettek volna találkozni, és találkozhattak is a szentáldozás végtelen kegyelméből.

Ezen a nagyhéten is igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy betegeink a kórház falain belül együtt lehessenek Jézussal a szent napokban. Imádságainkban törekedtünk arra, hogy együtt lehessenek ők Vele, az utolsó vacsora termében, a mai keresztúton és a kereszt alatt, holnap a nagyszombat csöndjében, és majd a boldog feltámadás örömében is!

Ocsovainé Zsélyi Rita, lelkigondozó
Salgótarján

Az nhc24 cikke az eseményről
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT