VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Amikor egy beteg embert meglátogatsz, élettel ajándékozod meg!
2017. április 14.

Az idei nagyböjtben, nagykedd délutánján kis csoportunk. az önkéntes beteglátogatók közösségének kitartó tagjai a váci, irgalmasrendi kórházban teljesítettünk különleges szolgálatot!

Megkíséreltük a lehetetlent, keresztúti szertartást varázsoltunk a betegek szobáiba! Közösen éltük át és tettük élővé az ott lakók szenvedéseit! Sikerült az összeállított elmélkedések, versek énekek segítségével kizökkenteni a betegeket saját kereszthordozásukból. Mi pedig egy rövid időre átvehettük az ő keresztjüket. Mindig feltesszük a kérdést, hogy ki kap és ki ad egy ilyen alkalomból a másiknak felbecsülhetetlen ajándékot! Most is kijelenthetjük, hogy megint mi kaptunk a betegektől tanítást, mégpedig arról, hogy milyen az igazi kereszt viselése, hordozása. Mi sokszor csak mondjuk, de ők, az itt élők cselekszik nap, mint nap, némán, csendben és belső békében!

Köszönöm a résztvevőknek a jelenlétüket, az idejüket és a zenei szolgálatot, amivel még meghittebbé tették a délutánt. Külön köszönöm a kórház dolgozóinak azt, hogy lehetővé tették számunkra az ottlétet!

Lukácsné Tamás Katalin
önkéntes beteglátogató
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT