VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Ünnepi szentmise és fogadalomtétel Kistarcsán
2017. április 1.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata minden évben felvételt hirdet azoknak, akik önkéntes beteglátogatóként szeretnék szolgálni beteg embertársukat. A kistarcsai Flór Ferenc Kórházba  2017-ben, öt új önkéntest vettünk fel, majd az első képzésen részt vettek Vácon,  s még két képzésen a kórházban.

A  kórházban  minden szombat délelőtt 10 órakor kezdődik a katolikus szentmise a betegek és a kórházi dolgozók részére. 2017. április 1-én, az új önkéntesek ezen a szentmisén tették le fogadalmukat, valamint kapták meg egységes  köpenyüket és kitűzőjüket a szolgálathoz. Új önkénteseink:  Bódis Edit,  Makai  Éva, Márkus Dóra, dr. Máthé László és Raukó Jánosné. Velük együtt már 21 önkéntes segíti nemcsak a testi, hanem a lelki gyógyulását is a 18 fekvőbeteg osztály betegeinek.

A misét Barotai Péter Endre püspöki tanácsos celebrálta és a Két Legszentebb Sziv Gyermekei zenekar tagjai gitáros énekekkel szolgáltak, emelték közelebb sziveinket  Istenhez.  Közel ötvenen vettünk részt a szentmise áldozaton,  régebben szolgáló önkéntesek együtt örültek az új fogadalomtévőkkel,  betegek különböző kórházi osztályokról, mankóval, kerekeszékkel is érkeztek, az új önkénteseket családtagjaik is elkisérték erre szép, ünnepi szentmisére. Barotai atya a homiliában is  szólt  a betegek szolgálatába lépőkhöz, milyen lelkülettel forduljanak beteg embertársai felé, hogyan legyenek közvetitői Isten szeretetének, figyeljenek és hagyatkozzanak a Gondviselésre. Felajánlás előtt került sor a fogadalomtételre, majd felvették szolgálati köpenyüket, kitűzőjüket kitűzték, ezután a lelkigondozói szolgálat nevében szeretettel köszöntöttük őket a csoport tagjaként, majd folytatódott a szentmise.

Áldás után jó volt látni a sok mosolygó arcot, betegeket és segitőket egyaránt, akik megtapasztalták az eucharisztia békéjét, örömét és eggyé váltunk  Őáltala és Őbenne.

„ Jézus néz rám a két szemedből, arra kér, arra vár, hogy megértsem.
Jézus néz rám a két szemedből, arra kér, arra vár, hogy szeressem.
Jézus arra kér, mert bennünk emberekben él, hogy meglássam és szeressem,
ha eljön hozzám valakiben!"

Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó,  lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT