VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Imádság műtét előtt és után
2017. január 26.

Műtét előtt

Istenem! Életem Orvosa!

Kezedben a nagy mindenség egy porszem csupán, s benne én magam múló hópehely, sodródó falevél vagyok, ha Te nem fogadsz megtartó szeretetedbe. Benned és általad tartatom meg, Te őrzöd életem, egészségem. Most, hogy betegágyamon fekszem, és az orvostudományra bízom testem gyógyulását, kérlek Istenem, őrködj, vigyázz felettem, hadd vezessen sikerre az orvosi kéz beavatkozása. Ha Te fogod láthatatlanul orvosom sebészi kezét, hiszem, bízom, tudom, hogy semmi bajom nem lehet, vissza fogom nyerni elvesztett egészségemet. Oszlasd el aggodalmamat és félelmemet e hitnek erejével, s vedd magadra, ó Atyám, gyermeked életének gondját. Ámen.

 

Műtét után

Életem megtartója, Mennyei Atyám!

Amitől úgy féltem, s amiben mégis annyira bíztam, ím, megtörtént, szerető orvosi szívek véges emberi tudással beavatkoztak megrendült egészségi állapotomba.

A műtőkés elvégezte feladatát, s én újra ágyamban fekszem, hogy az emberi tudomány után a Te kezedre és szeretetedre bízzam életemet és gyógyulásomat. Most érzem, Istenem, hogy teljes felépülésem csak Tőled függ. Köszönöm, hogy a műtőasztalom felett, a kritikus percekben vigyázott reám a Te Lelked. Segíts tovább is, maradj velem, és ha Te is akarod, add vissza teljes egészségemet a maradéktalan felgyógyulás által. Benned bízom, Reád bízom testemet, lelkemet én Istenem, mindenek megtartója. Ámen.

(Bajor János)
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT