VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Lebegő angyalok, imádságok szárnyán
2016. december 24.

Ahogyan már korábban is írtam, idén kicsi léptekben, lélekben mind többet adva és közelítve a Szent Ünnephez, szerdán csodaváró áhítatunkat, majd hálaadó szentmisénket tartottuk meg kórházunkban.

Az idei igazi ajándékunk most az volt, hogy az önkéntesekkel együtt egy-egy rövid verssel, vagy prózával mi is kedveskedtünk a Betegeknek.

Igazán megható és valóban örömteli együttlétünk volt, melyben megtapasztalhattuk, hogy a szeretet apró cselekedetei, gyöngyei, morzsái itt vannak bennünk, csak talán néha nem tudunk, vagy nem is merünk elég mélyre ásni, hogy másoknak is adhassunk belőlük! Idén előbányásztuk és megcsillogtattuk, hogy igazi személyes és egyedi ajándékot adhassunk Betegeinknek. A mézeskalács és sütemény mellé saját előadásunkkal is megajándékoztuk Őket. Hála és köszönet az Önkénteseknek, Sasváry Erzsébet Főorvos asszonynak, Forgács Erzsébetnek és Király Dánielnek, aki látássérültként szintetizátorozott és példa értékű, ahogyan felvállalja sérült voltát és így még inkább megérintette sorstársként is mind a Betegeket, és Minden jelenlévő szívét.

Külön hála és köszönet Kiss Ernő atya mélyen megérintő gondolataiért és Géczy Tibor kántor úr szívhez szóló régi karácsonyi énekeiért és odaadó szolgálatáért, mellyel sokak szemébe könnyeket varázsolt. Többször is olyan mély csend uralkodott a kápolnában, hogy már valóban szinte hallani is véltük az angyalok susogását.

"Leszállt az ég dicső Királya,
Közénk az üdvnek hajnalán.
Jászolban fekszik rongyruhában,
Ki mennyet, s földet alkotá.
Légy üdvözölve, szent karácsony,
Mely földre hoztad az eget!
Ím, elmúlik a bűnnek éje,
Mert Te az üdvöt hirdeted."

Áldott és örömteli szent Ünnepet kívánok mindannyiunknak!

Ocsovainé Zsélyi Rita

A cikk és a készülődés előző része ebben a hírben volt olvasható.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT