VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Mit kaptak Cegléden a betegek?
2016. december 24.

A Ceglédi Toldy Ferenc kórház ebédlőjében december 15-én adta elő betlehemesét a ceglédi Szent Kereszt katolikus iskola 6. osztálya. Osztályfőnökük, Juhász Zoltán tanította be a színvonalas előadást, melyben az ostyahordás néphagyományát is felelevenítették. A kórház ebédlőjébe sok beteg látogatott el, meghatottan nézték végig az előadást, végül hálásan fogadták önkéntes beteglátogatóinktól a tápiószőlősi hittanosok ajándékait, akik kis képeket készítettek betegeinknek.

Folytatódott a betlehemezés december 19-én a ceglédi kórházban, amikor meghívásunkra a ceglédi Református iskola 5. osztályos művészeti tagozatos diákjai jöttek el. Gyönyörű karácsonyi összeállításukkal, a Gyermekosztály kis betegeit és az Ápolási osztály időseit örvendeztették meg. Meleg szeretettel fogadták a gyermekek műsorát, majd az Ápolási osztály egyik betege, Rozika néni köszönte meg mindannyiuk nevében a színvonalas, zenés előadást. Itt is osztottunk képeket, szaloncukrot a megszületett Kisjézus örömhírével.

December 22-én érkeztek meg a ceglédi kórházba gitárral, énekléssel a ceglédi cserkészek. Vezetőjük Huszár Zoltán és Kottes Anikó. A kórház Krónikus Belgyógyászatán, majd Gerontológiáján olyan idős beteg embereknek hoztak örömet, akik hosszú idő óta ágyhoz kötve töltik napjaikat kórházunkban. A cserkészek minden korosztályból képviseltették csapatukat, egyenruhában adták meg a tiszteletet. Karácsonyi énekeikkel tettek tanúságot hitükről végigjárva az emeleti kórtermeket is, kis képeket, szaloncukrot és a váci egyházmegye kórházlelkészi szolgálatának karácsonyi újságát, a Kísérőt osztogatva a betegeknek.

Köszönjük minden gyermeknek, tanárnak, akik eljöttek és igyekeztek a betegeknek egy kis karácsonyi hangulattal könnyebbé tenni a gyógyulást. Isten áldja meg szolgálatukat!

Ágostné Cséi Gabriella, lelkigondozó




© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT