VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Almák és Jelenlét
2015. február 14.

Testvérszolgálatunk, a debreceni Katolikus Beteglátogató Szolgálat tagjai jelképes ajándékaikkal, és teljes figyelmükkel, egész személyiségükkel, a Betegek Világnapját is jézusi szeretettel ünnepelték a rájuk bízottak körében.

Jézus egész életét a betegek, szegények, elesettek körében élte, azok között, akiket a társadalom kirekesztett, akiket ugyan sokan láttak, mégsem látogattak.

Jézusnak azonban „megesett rajtuk a szíve” (Mk 6,34).

A Betegek XXIII. Világnapjának alkalmából, Jézus életének pillanatait, szívének rezdüléseit követve, bölcsességét kérve, „amelyet a Szentlélek áraszt annak elméjébe és szívébe, aki képes megnyílni testvérei szenvedése iránt, és felismeri bennük Isten képmását”, a Katolikus Önkéntesek Ökumenikus Beteglátogató Szolgálatának önkéntes beteglátogatói az egészség szimbólumaként 15 kg almát, valamint a Jelenlét c. füzet révén Ferenc pápa világnapra szánt üzenetét juttatták el 70 betegnek, ápolónak és hozzátartozónak.

A betegek világnapja alkalmából azt kívánjuk, hogy fakadjon fel a Te szívedben is a csodatévő forrás, meríts belőle gyógyító életvizet, hogy átadhasd mindazoknak, akiknek „nincs emberük” (Jn 5,7). Magányosok mellett érezhető jelenlét, elkeseredettek arcán jóleső mosoly, szomorúak szemében szelíd biztatás, biztos kézfogás légy!

Indulj el, legyél Te is önkéntes beteglátogató!

Szokolai Katus, a szolgálat koordinátora

www.facebook.com/beteglatogato.szolgalat

(A szolgálat "Jelenlét" c. lapjának számai "Olvasható" menüpontunkban olvashatóak!)
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT