VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


„Lélekkel látni”
2013. augusztus 31.

„Lélekkel látni”

Vendégek az önkéntesek szakmai napján.

Augusztus 31-én, 6. alkalommal tartotta meg, nyárvégi szakmai napját a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkénteseinek.

A nap különlegessége volt, hogy a Ludányhalásziban található Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakói is eljöttek vendégségbe. Nemcsak a nyitó szentmisén vettek részt, amelyet György Alfréd kamilliánus atya tartott, hanem előadták az egyik lakó, Lázár László írta és rendezte „Lélekkel látni” című musical operáját is. Az otthon lakói, különböző betegségeik terhei ellenére lelkesen, nagy lendülettel és örömmel énekeltek és jelenítették meg az opera különféle színeit.

A hallgatóság, a kórházlelkészi szolgálat önkéntesei, szívük mélyéig meghatva, könnycseppekkel szemeikben, felállva ünnepelték, tapsolták azokat az előadókat, akik szellemi korlátjaik következtében, inkább mélyről fakadó érzelmeiktől vezérelve ajándékozták meg művészetükkel a hallgatóságot.

A szakmai nap további részében György Alfréd MI atya, és Kovácsné Treer Mária gyásztanácsadó, mentálhigiénés lelkigondozó előadását hallgathatták meg a résztvevők, akik közös éneklés, ebéd és beszélgetések segítségével is együtt lehettek.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT